6 Aralık 2011 Salı

HDI Asistans Hizmetinden Akıllı Telefonlara Yönelik Uygulama

Türkiye’de özellikle bayram ve tatillerde kaza sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çeken HDI Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yaşar, bu dönemlerde sigortalıların asistans firmasına ulaşmakta güçlük çekebildiklerini belirtti. HDI Sigorta olarak müşterilerinin ihtiyaç anında kendilerine rahatlıkla ulaşmalarını sağlayacak projeler üretmenin peşinde olduklarını belirten Yaşar, konuyla ilgili projelerini şöyle anlattı:  “Sigortalıları şirket peşinde koşturmak yerine biz onlara nasıl ulaşabiliriz diye düşündük. Müşterilerimize nasıl daha hızlı hizmet sağlarız diye düşünerek akıllı telefonlarda kullanabileceğimiz bir uygulama geliştirdik. Blackberry ve Android işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabilen ve çok yakında da Iphone’da kullanabilecekleri bir asistans uygulamasını hizmete sunduk. Sigortalılarımız poliçe satın alma sürecinde kendilerine ulaştırılacak linkten, bizim web sitemiz üzerinden ya da akıllı telefonlarına yükleyecekleri bir uygulamayla bize ulaşabilecekler. Akıllı telefonlarda yükledikleri uygulama sayesinde tek bir yardım butonuna basarak bize ihtiyaçlarını bildirecek ve biz de onlara ulaşarak istedikleri hizmeti ayaklarına götüreceğiz. Aynı şekilde bugün internet üzerinden sunduğumuz bir takım dosya sorgulama hizmetlerini akıllı uygulamalarla da sunuyoruz. Sigortalılarımız hiçbir yeri aramaya gerek kalmadan kendi dosyasını veya poliçesini cep telefonundan sorgulayabilecek.”

MESAJLA ÇEKİCİ ÇAĞIRIN
Akıllı telefona sahip olmayan sigortalılar içinse SMS uygulaması geliştirdiklerini belirten Yaşar, müşterilerinin çekici, kurtarıcı, işyeri ya da konut gibi belirlenen anahtar kelimelerle kısa mesaj atarak ihtiyaçları olan hizmeti alabildiğini söyledi. Bu uygulamanın sigorta ve asistans hizmetlerinde bir ilk olduğunu belirten Yaşar, müşteri memnuniyetine verdikleri önemi anlatırken şöyle konuştu: “Daha önce hasar almış sigortalılarımıza SMS yoluyla ulaşarak verdiğimiz hizmetten memnun kalıp kalmadıklarını soruyoruz. Eğer memnun değillerse nerede sorun yaşadıklarını araştırıyor ve o memnuniyetsizliklerini nasıl giderebileceğimizi sorarak hizmet kalitemizi artırmaya çalışıyoruz.”

2 Aralık 2011 Cuma

HDI Kaso Teminat ve Hizmetler

Yurtdışı Teminatı 
HDI Sigorta’da, poliçede belirtilen süre içinde aracınızın Türkiye sınırları dışında uğrayacağı hasarlar da teminat altına alınmaktadır.
Kullanım ve Gelir Kaybı
HDI Sigorta, taşıtın sigorta kapsamına giren kısmi bir zarara uğraması nedeni ile (Tam hasar ve çalınma hali hariç) kullanım ve gelir kaybından doğan zararlar, poliçede belirtilen limitlere kadar teminat altına alır.
Patlayıcı ve Parlayıcı Maddeler Taşınması 
HDI Sigorta, aracınızın, kurallara uygun bir şekilde taşınmasına izin verilen patlayıcı, parlayıcı ve yakıcı maddeler taşınması nedeniyle uğrayacağı zararları karşılar.
Aracın Asıl Anahtarla Çalınması
HDI Sigorta, kullanım tarzı hususi ve kamyonet olan sigortalı aracın asıl anahtarının gasp sonucunda ele geçirilmesi yoluyla aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucunda meydana gelecek ziya ve hasarları karşılıyor. 
Anahtar Kaybı Teminatı
HDI Sigorta, araç anahtarlarının kaybolması, çalınması nedeniyle aracın güvenliğini sağlamak için anahtarların kopyalanması, alarm ve immobilizerin yeniden kodlanması, kilit kontak setinin değiştirilme masraflarını karşılıyor.
Kişisel Eşya Teminatı
HDI Sigorta, hususi araçlarda bırakılan veya unutulan özel eşyaları da güvence altına almaktadır.
Araç içinde kilitli bulunan özel eşyalar, olay akabinde tutturulan ifade tutanağı ve resmi zabıtlarda yazması durumunda (nakit para, mücevherat, cep telefonu ve ticari emtea hariç) teminata dahil edilebilir. (Elektronik cihazlara bagajda kilitli bulunma şartı ile teminat verilir.)
Aksesuar Teminatı 
HDI Sigorta, aracınızda bulunan orijinal aksesuarları teminata dahil edip, standart fabrika çıkışında olmayan ilave aksesuarları bedelleri belirtilmek ve primi alınmak şartı ile teminat altına alır.
Anahtar Teslim Teminatı 
HDI Sigorta’ da, trafiğe çıkış tarihi ile sigorta düzenleme tarihi arasındaki sürenin 30 günü aşmamış birinci el sıfır km. hususi ve kamyonet olarak kullanılan araçların; poliçe süresi içinde meydana gelen bir hasar neticesi tam hasarlı sayılması halinde aynı marka, tip ve aksesuarlara sahip sıfır km. aracın temini sağlanmaktadır. Bunun mümkün olmadığı durumlarda ise yine aynı marka, tip ve aksesuarlara sahip sıfır km. aracın peşin anahtar teslim değeri ödenmektedir.
Kiralık Araç Teminatı
HDI Sigorta, anlaşmalı servisler tarafından tamir edilen ve 24 saatten fazla tamirhanede kalanhususi araçlar için, sigortalılarına yılda iki kez her bir hasar için azami yedi gün süreyle kiralık araç hizmeti sunuyor.

Eksper onayı ile trafikte emniyetli sürüşe engel teşkil etmediği belirlenen hasarlar için ikame araç hizmeti verilmez.(Kaporta, karoseri, tampon üzerindeki çizikler, göçükler gibi).
İkame araç teminatı kısmi hasarlar için geçerli olup, yanma, çalınma hasarları ve tam hasarlar teminat kapsamı dışındadır. 
Kaskoda Eskime Payı Düşülmüyor 
HDI Sigorta, 10 yaşına kadar olan tüm kullanım tarzındaki araçlarda hasar gören parçanın yerine yenisi takıldığında aracınızın kazandığı değere karşılık hasar ödemesinde kesinti yapmıyor.
Hasarda İkame Primi Alınmıyor
HDI Sigorta, ödenen tazminat tutarı kadar eksilen sigorta bedelini yeniden eski değerine yükseltmek için sigortalıdan prim almıyor.
Hasarsızlık İndirimi Bozulmaz
A) Poliçe vadesi süresince bir kereye mahsus olmak üzere radyo-teyp çalınması, cam, far, ayna kırılması hasarlarından birinin gerçekleşmesi durumunda, hasarsızlık indirim hakkı kaybolmaz.
B) %100 rüculu hasarlarda hasarsızlık indirim hakkı kaybolmaz.
C) Şirketimizde veya başka bir sigorta şirketinde sona eren kasko poliçesini zamanında yenileyemeyen araç sahiplerine; azami 1 aya kadar bir üst kademe hasarsızlık indirimi uygulanır.
Anlaşmalı Servisler
HDI Sigorta ihtiyaç duyduğunuzda hemen yanınızda oluyor; Türkiye’ nin her noktasındaki anlaşmalı servisleriyle, kaza yapmış araç hiç beklemeden tamir ediliyor, ücret almadan teslim ediliyor.
HDI Mini Tamir Hizmeti
HDI Sigorta’da, aracınızda 1 yıl boyunca oluşabilecek küçük ölçekli hasarlar, aşağıda yazılı ölçüsel ve adetsel limitler çerçevesinde bedelsiz olarak giderilir. Bu teminattan yararlanılması halinde hasarsızlık indirimi bozulmaz.
“HDI Mini Onarım” hizmeti paketi 6 (altı) farklı onarım hizmetini kapsar.

HDI Sigorta Kasko Teminatları

Birleşik Kasko Poliçesi'nin içerdiği otomatik teminatlar
Aracın çarpması, çarpılması, devrilmesi, düşmesi, yuvarlanması, yanması ve çalınması
Enflasyondan korunma
Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ve terör
Deprem
Sel ve su baskını
Sigara ve benzeri maddelerin temasıyla meydana gelen yangın dışındaki zararlar
Yetkili olmayan kişilere çektirilen araca gelen zararlar
Aracın asıl anahtarla çalınması
Anahtar teslim teminatı
Kıymet kazanma
Hasarda ikame primi alınmaması
Mini Onarım Hizmeti