30 Kasım 2011 Çarşamba

Axa Sigorta: Doğru Strateji Fark Yaratır

Acenteler toplantısının ardından gerçekleştirilen AXA SİGORTA’nın geleneksel AXA SİGORTA’lı Olmak organizasyonu acente ve çalışanlarına tutarlı ve ortak mesajları verebilmek amacıyla yine “Doğru Strateji Fark Yaratır” konsepti ile gerçekleştirildi. Doğru stratejileriyle alanında fark yaratmış ve bunu yüksek başarı ve performanslı sonuçlarıyla kanıtlamış şirket örneklerine odaklanan ve strateji sunumlarıyla zenginleşen 2,5 günlük organizasyon yine son derece keyifli ve başarılı geçti.
21 Ekim Cuma günü otele girişler olurken, çeşitli bilgilendirme ve toplantılar gerçekleştirildi.
“AXA SİGORTA’lı Olmak 2011” 22 Ekim Cumartesi günü İK ve İç İletişim Direktörü Esra Güller’in sunumu ile açıldı. Sunumuna AXA SİGORTA çalışanlarının tüm yıl boyunca birlikte gerçekleştirdiği önemli ve keyifli birliktelikleri, ödülleri ve temel projeleri içeren film gösterisiyle başlayan Güller, konuşmasında ise genel AXA Stratejisi paralelinde hedefledikleri “Güven ve Başarı Kültürü”nü özetledi. Sonrasında beş başkan ile gerçekleştirilen strateji oturumunda ise, dağıtım kanalı ve pazarlama stratejisinden teknik/iş yazma stratejilerine, genel gider yönetiminden hayat/emeklilik stratejilerine tüm iş alanlarının önümüzdeki dönem stratejileri çalışanlarla paylaşıldı.
Oturumun ardından sahne alan Eğitim Danışmanı Doğan Güneş Önder akılcı, yaratıcı ve ileriyi görerek stratejisini oluşturan kurumların rekabette öne geçtiğini/geçeceğini çarpıcı örneklerle paylaştı.

STRATEJİMİZ HER ZAMAN KÂRLI BÜYÜMEDİR
Sahneyi Güneş Önder’den devralan AXA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemal Ererdi tüm çalışanlara hitaben yaptığı sunumunda karlı büyümenin her zaman ana stratejileri olduğunu bir kez daha vurguladı. Ererdi, bu stratejinin doğru bir strateji olduğunun en büyük kanıtının AXA SİGORTA’nın her dönem sektörün toplam karının çok üzerinde bir kar elde etmesi olduğunu dile getirdi.
MEMNUN PAYDAŞLAR
Kârlı büyümenin memnun paydaşlar stratejisini de beraberinde getirdiğini söyleyen Cemal Ererdi, en önemli paydaşları olan acente, müşteri, çalışan ve hissedarların memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını ve yüksek memnuniyet sonuçlarının bunun en mutlu edici kanıtları olduğunu söyledi.
Paydaş memnuniyetinin kaynağının motto olarak belirledikleri “Güven ve Başarı Kültürü” olduğunu tekrarlayan Cemal Ererdi; başarı odaklı, kendini geliştiren, katılımcı, sorumluluk sahibi ve organizasyona inanan bağlı çalışanlardan oluşan bir kültürün müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışını beraberinde getireceğine inandıklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.
DOĞRU STRATEJİ FARK YARATIR
Her yıl farklı konseptler çerçevesinde takım ruhunu pekiştirmek ve kişilerarası iletişimi güçlendirmenin yanı sıra keyif alınırken çalışanların bilgi dağarcığını da geliştirmeyi hedefleyen AXA SİGORTA, bu yılki organizasyonunda “Doğru Strateji Fark Yaratır” dedi ve organizasyon öncesi oluşturulan gruplardan doğru stratejisiyle fark yaratmış organizasyonları seçip sunmalarını istedi. Bu takım çalışmasından beklenen; fark yaratmış kurumların neleri hangi stratejilerle doğru yaptıklarının, bu stratejileri nasıl hayata geçirdiklerinin araştırılarak “strateji” olgusunun ve şirketin fark yaratan başarısı için ne derece önemli olduğunun tüm çalışanlara somut örneklerle anlatılmasıydı.
Organizasyon öncesi 22 grup toplamda 17 şirket sunumunu İnsan Kaynakları Departmanı’na iletti. 22 grup çalışması teker teker değerlendirme komitesi tarafından izlenerek ön elemeye tabi tutuldu. Gerçekleştirilen stratejik aksiyonlardan ya da firmanın faaliyetlerinden ziyade kurumun ana stratejilerini dile getiren; şirketin hangi stratejilerle nasıl fark yarattığını daha iyi anlatan 6 finalist grubun sunumu organizasyonda sahnelenmek üzere belirlendi.
Finalist gruplar üst yönetim dahil herkes için sürpriz idi ve finale kalan gruplar birer birer sunumlarını gerçekleştirdiler.
Konsepte dayalı toplantılar burada sona ererken, çalışanlar gala gecesinde tekrar bir araya geldiler. Canan Anderson’un keman konseriyle başlayan gala gecesi, ‘Doğru Strateji Fark Yaratır’ grup sunumlarında ilk 3’e girenlerin açıklanması ve ödüllendirilmesi ile devam etti. Sonrasında da AXA SİGORTA ailesi Kutsi ile geceyi büyük bir keyif ve coşkuyla tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder