30 Kasım 2011 Çarşamba

Dask Van için 70-80 Milyon Arası Hasar Ödemesi Yapacak

DASK 50-80 MİLYON LİRALIK ÖDEME YAPABİLİR
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz DASK’tan yapılan açıklamaya göre Van’da yaşanan depremde bölgede sigorta yaptırma alışkanlığı sınırlı da olsa sigortalı kayıpları hiç de az değil. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, deprem tarihindeki sigortalı konut sayısının 7318 olduğunu belirterek, “Alınan ihbarlardan ve yapılan sigortalı hasar tespit çalışmalarından, zorunlu deprem sigortası için nihai toplam ödeme tutarının 50-80 milyon lira arasında olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

ANADOLU SİGORTA’NIN TAHMİNİ HASAR ÖDEMESİ 6 MİLYON LİRA
Araştırma konumuza yanıtlarını gönderen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, meydana gelen birinci depremde 2 milyon 500 bin lira, ikinci depremdeyse 4 milyon lira civarında hasar ihbarı aldıklarını belirtti. Van’da zorunlu deprem sigortası oranının yüzde 9 düzeyinde olmasının düşündürücü olduğunu söyleyen Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, bu düşük oranı mevcut mekanizmanın tam olarak işletilememesiyle açıkladı. Ergo Sigorta Genel Müdürü Mert Ekitmen ise felaketlerin sigorta bilincinin artmasında etkisi olmadığından yakınarak, Van depreminin de tıpkı 17 Ağustos depremi gibi bir süre sonra hafızalardan silineceğini vurguladı.

‘DEVLET KORUMASI, SİGORTA YAPTIRMAMAYA TEŞVİK EDER’
Devletin, evleri hasar gören vatandaşların zararını tazmin edeceğini taahhüt etmesinin sigorta yaptıranların cezalandırılması anlamı da taşıdığını söyleyen Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, “Zararın devlet tarafından karşılandığını gören vatandaşların sigortaya olan talebi azalacaktır” dedi. Kapak konumuza görüşlerini sunan bir diğer isim Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altaner ise, Türkiye genelindeki düşük sigortalılık oranının sebepleri olarak, ihmal ve zorunlu deprem sigortasının maddi yükü hakkında bilgi sahibi olunmayışını gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder