30 Ekim 2011 Pazar

Kasko Depremde Hasarımı Öder mi?

Deprem teminatı birçok sigorta şirketi tarafından kasko poliçelerine sigortalıya sorulmaksızın konulmaktadır. Bu teminat kasko poliçelerinde; sel-su baskını ve deprem klozu olarak geçmektedir. 

Bazı sigorta şirketleri kasko poliçelerindeki deprem teminatına muafiyet uygulamaktadır. Muafiyet oranları sigorta şirketlerine göre değişiklik göstermektedir. Kasko poliçesi alınırken satın aldığınız poliçenin teminatlarını gözden geçirmenizi tavsiye ederim. 

Bu muafiyetler bazen de sigorta acenteleri tarafından konulabilmektedir. Kasko hesaplamasında muafiyet eklenmesi kasko primini düşürmektedir. Müşteriye daha ucuz kasko teklifi verebilmek için maalesef müşteri bilgisi dışında bu methoda başvuran acenteler mevcuttur. Eğer aracın başına gelen risk üzerinde muafiyet varsa, bu oranda eksik ödeme yapılır.

Van'daki kaskolu araç sahipleri depremden dolayı gördükleri zararları sigorta şirketlerinden talep edebileceklerdir. Tabi ki muafiyet yoksa depremin verdiği zararın tamamını alabilirler. Muafiyet varsa da muafiyet oranı kadar eksik hasar tazminatı alırlar. Eğer sigortalı araç pert olduysa kasko değer listesi içindeki kasko bedeli gözönünde tutularak ödeme yapılır.

Kasko hesaplaması yapılırken kasko primini düşürmek için muafiyet istenmemelidir.

1 yorum:

  1. Pert kayıtlı araçlara kasko yapılmaktadır.
    0212 425 44 41
    0544 970 05 30 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil