20 Ekim 2011 Perşembe

Kasko Yurtdışı Teminatı


Yeşilkart Sigortası

Bu sigorta ile aracınızın yurt dışında ve Yeşil Kart'ın arkasında belirtilmiş olan üye ülkelerde kullanımı sırasında bir kimsenin ölümüne; yaralanmasına veya maddi zarara uğranmasına sebebiyet vermiş olmasından dolayı, o ülkenin trafik kanununa göre size (işleten olarak) düşen hukuki sorumluluğu, yine aynı zorunlu limitler dahilinde teminat altına alabilirsiniz.
Sigorta Şirketleri Yeşil Kart Sigortasını, üye ülkelerde kurulmuş olan Motorlu Taşıt Büroları adına ve acentesi olarak yapmaktadırlar.
01.01.2009 tarihi itibarıyla yeni Yeşil Kart Sigorta Tarife ve Talimatı yürürlüğe alınmıştır. Yeni tarife ile Trafik Sigortası’nda da yer alan hasarsızlık indirimi ve hasar artırımı uygulaması Yeşil Kart Sigortası’na getirilmiştir.
Hasarsızlık / hasarlılık uygulamasının 2009 yılında başlamış olması nedeniyle ilk kez düzenlenen poliçeler 4. basamaktan, yenilemesi yapılan poliçeler ise hasarsızlık ve hasarlılık durumlarına göre hak edilen basamaktan düzenlenmektedir. Aynı tarih itibarıyla çekici arkasında çekilen römorklar için prim alınmamaya başlanmıştır.
Ayrıca Yeşil Kart Sertifika formatı da değişmiştir. Yeni format A4 boyutunda olup lazer yazıcılar ile nüshalı olmaksızın basılabilmektedir.
01.01.2009 tarihi itibarıyla yapılan bir başka değişiklik ise Rusya Federasyonu'nun Yeşil Kart Sistemi'ne katılmış olmasıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder